skip to Main Content

Escepticisme de la Plataforma Unitària pel Talia respecte al projecte de l’Ajuntament per al solar del teatre

GUILLEM CARBONELL • Quina és la resposta dels moviments veïnals a l’anunci que fa poc ha fet l’Ajuntament de l’inici de tràmits de l’expropiació del solar de l’antic Teatre Talia, ubicat als números 100- 102 de l’avinguda Paral·lel? En general, es respira escepticisme.
Per Montserrat Saboya, de Fem Sant Antoni, “s’ha de celebrar que l’Ajuntament es posi les piles, però fa una mica de por que s’abandoni el projecte que s’havia consensuat i que s’opti per la construcció… amb contenidors!”. “L’Ajuntament diu que aquesta serà només una primera fase de la reurbanització del solar i que més endavant es farà un procés participatiu per acordar la solució final. Però els veïns tenim la sensació d’estar una mica venuts…”, afegeix.
Pep Sala, president de l’Associació de Veïns, recorda que “fa molts anys que entitats del barri reivindiquem aquest solar per a equipaments, i s’han fet propostes com que es traslladi Cotxeres Borrell a les plantes baixes, on hi hauria un teatre, i que es faci habitatge dotacional a plantes altes. Però l’Ajuntament està imposant el seu relat, sense tenir en compte tot l’historial de reivindicació veïnal. I no s’hi val dir que després facin un procés participatiu per quedar bé”.
Per la seva banda, Frank Carnicero, president de l’Associació Pro Teatre Talia Olympia, defensa “que s’hi facin pisos socials, o el que el barri necessiti, però sempre que a baix hi hagi un teatre”. La Plataforma Unitària pel Talia, que agrupa De Veí a Veí, l’AV, Talia Olympia, Fem Sant Antoni i Calàbria 66, va defensar en un manifest conjunt a començaments d’any el trasllat del Centre Cívic de Cotxeres Borrell al nou edifici -podria passar a dir-se Centre Cívic Talia i tenir un teatre- així com la construcció d’habitatge dotacional.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top